Behöver du en mindre summa pengar väldigt fort? Har bilen, kylen eller diskmaskinen gått sönder och behöver lämnas in på en dyr reparation? Om du inte har en buffert på ett sparkonto och inte heller har något av värde som du kan sälja så är den enda utvägen att låna pengar. Då måste du vända dig till banken och det kan då ta upp till flera veckor att få in pengarna på kontot. I detta läge är det absolut snabbaste sättet att få in pengar på kontot att ta ett SMS-lån. Det går snabbt, enkelt och smidigt och har man dessutom betalningsanmärkning eller liknande så att du ej blir beviljad lån av banken kan ett SMS-lån vara räddningen.

Hur tar man ett SMS-lån? Jo, du SMSar in dina personuppgifter och önskat belopp att låna och får snabbt ett svar om din ansökan gått igenom eller inte. Går ansökan igenom har du pengarna på ditt konto bara någon dag senare.

Det negativa med SMS-lån är att räntan är högre än på vanliga banklån och oftast behöver du betala tillbaka summan relativt snabbt. Många riskerar, på grund av SMS-lån och krediter med hög ränta, att hamna i en ond spiral av lånande där man tillslut lånar för att kunna betala tillbaka sina skulder. Att göra SMS-lån och krediter till en vana för att det går snabbt och lätt att få är livsfarligt eftersom detta snabbt kan bidra till att man tar för vana att leva för mer pengar än vad man har råd att röra sig med.